Vegåpning og fiskesesong

Det går mot åpning av flere vinterstengte veier i Ringebufjellet. Mesta melder at det skal lappes og utbedres noen skader på Friisvegen etter snøsmeltinga i vår, før den åpnes i løpet av neste uke (uke 22). Saubuvegen skal gruses, før den etter planen åpnes mandag kveld, 27. mai. Allmenningsvegen er åpen, med enkelte bløte partier. Imsdalsvegen har vært farbar en god stund.

Isen har gått på mange lavereliggende vatn og fredag 24. mai var også Flaksjøen og Muvatnet delvis isfrie. I Imsdalen gikk isen 17. mai-helga og det meldes om bra med vaking og fine fiskefangster allerede. Denne uka ble det satt ut treårig fisk i Langrompevatnet, Mykjørrtjønn og Ramstjønn på Venabygdsfjellet (se video under).

Fiskekort er lagt ut i lokale butikker og turiststdestinasjoner. På Fåvang er det nå Kiwi som selger fiskekort i butikk.

Det trekkes forøvrig ut en heldig vinner av slukstang med åpen haspel, og fjellstyrenes egne fiskesluker, blant de som løser sesongkort for krokfiske i statsallmenningene eller Ringebukortet på inatur innen 1. juni.

Under noen ferske bilder fra Venabygdsfjellet og et knippe fine ørretter fra Imsdalen. Foto: Ringebu fjellstyre, Thomas Haug og Karl Ove Tvete.

Erik Hagen